Marwin van den Nieuwenhuijzen

Marwin

Besmet ben ik, met een liefde voor paardensport en fokkerij. Dankzij mijn vader, die mij dit met passie heeft bijgebracht. Een bloed fanatieke en gepassioneerd paardenman. ‘Geen verrassing’ dat ik op mijn vijfde verjaardag mijn eerste pony kreeg. Met Mickey begon mijn spring carrière, echt fanatiek was ik nog niet. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na veel ravotten met vrienden ben ik toen ik acht was dan toch lid geworden van de Nijnselse Ponyruiters. Een hele mooie ponytijd, met mooie resultaten en vele mooie herinneringen. “De grote paarden”, zo zou blijken, trekken mij echter heel veel meer dan de pony’s.

Mijn jeugd kent pieken en dalen. Vele mooie paardensport momenten, super feestjes en leuke vrienden en familie, maar ook hele treurige momenten. Tijdens mijn vierde jaar van de Havo kregen we erg slecht nieuws thuis. Mijn moeder bleek ongeneselijk ziek te zijn. Na een lange periode waarin ze streed tegen haar ziekte is ze in 2009 overleden. Met pijn in mijn hart denk ik terug aan dat jaar, waarin ik net begonnen was met mijn HBO opleiding paardensport in Deurne. Ik zat intern op school en was niet veel thuis. Keuzes maken is niet makkelijk en sommige keuzes zul je lang kunnen betreuren. Toch bracht ook dit weer mooie momenten mee. 

Door mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gekregen om met verschillende mooie paardensport-bedrijven kennis te maken. Ik heb stage gelopen bij: bij Stal Ham, Stal Meulenmeesters en Stoeterij Duyselshof. Na drie jaar lang de voltijd opleiding te hebben gevolgd sloot ik mijn laatste twee jaar in deeltijd af. Ik zag de kans om een mooie functie bij het bedrijf van Rinus Blom: “Hoeve de Grient” te bemachtigen. Als stalruiter had ik het daar erg naar mijn zin. Mijn toekomstplannen moest ik door de omstandighede bijstellen; een HBO opleiding en een fulltime baan tegelijkertijd is toch wel een moeilijke combinatie.

Dat gebeurde in 2012. Toen mijn grootste fan, steun en toeverlaat, mijn eigen vader, ook overleed, stond ik voor een aantal grote beslissingen. Ik heb ervoor gekozen mijn opleiding aan het NHB Deurne af te ronden op MBO niveau. Ik bleef full time in dienst bij Rinus Blom. Met steun van vele die mij dierbaar zijn, heb ik me opnieuw door een zeer moeilijke periode gesleept. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat ik daar sterker uitgekomen ben.

Ik heb bij Hoeve de Grient veel gezien en geleerd. Na twee fantastische jaren vond ik dat het tijd was voor iets nieuws. Ik kreeg de kans voor de Margaretha Hoeve te gaan werken. Een zeer leerzame periode, maar het verlangen naar zelfstandigheid werd steeds groter. Ik heb mijn eigen ideeën over het opleiden en trainen van paarden, wat ik in een loondienstverband niet altijd tot uitdrukking kan laten komen.

Dus heb ik in 2014 mijn bedrijf opgestart. Ik kreeg veel positieve reactie en ben blij verrast door al het vertrouwen in mijn kennis, kunde en vaardigheden. Vol goede moed ben ik aan de slag gegaan. Tot op de dag van vandaag ben ik erg tevreden en blij met mijn beslissingen van de afgelopen jaren. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst.


Marwin van den Nieuwenhuijzen

Paarden